Onze tips:

Weekendje naar Londen

Bookmark and Share

Londen is een bruisende metropool waar dag en nacht iets te beleven valt. In deze wereldstad met maar liefst zes miljoen inwoners worden indrukwekkende historische gebouwen afgewisseld door torenhoge wolkenkrabbers. Londen staat met zijn grote winkelcentra en markten bekend als hét shoppingparadijs, maar ook cultuurliefhebbers komen hier in de vele musea zeker aan hun trekken. Genoeg te doen dus tijdens een weekendje Londen!

Reis en verblijf

Londen is gemakkelijk en vooral snel te bereiken, waardoor het een ideale bestemming is voor een weekendje weg. Met het vliegtuig sta je namelijk al binnen een uur op één van de zes luchthavens die Londen rijk is. Een goedkoop vliegticket boek je eenvoudig via Cheaptickets. Heb je geen zin om tijd kwijt te zijn aan inchecken en wachten op het vliegveld? Stap dan in de internationale trein en leun lekker achterover: vijf uur later sta je in hartje Londen! In deze stad vind je voor ieder budget een geschikte accommodatie: wordt het een luxe hotel, knusse bed&breakfast of gezellige jeugdherberg? Je boekt een accommodatie voor je weekend Londen eenvoudig via Booking.com of Ebookers.nl.

Wat is er te zien in Londen?

In Londen vind je veel indrukwekkende bezienswaardigheden. Breng tijdens je weekendje Londen zeker een bezoekje aan:

 •  Buckingham Palace
  Buckingham Palace is het officiële verblijf van de Koninklijke familie. Het paleis zelf is al indrukwekkend om te zien, maar de meeste toeristen komen hier toch vooral om de wisseling van de wacht mee te maken.  
 • St Pauls Cathedral
  St Pauls Cathedral is een barokke kathedraal in het centrum en een van de bekendste bezienswaardigheden van Londen. In 1981 vond hier het huwelijk van prins Charles en Lady Diana plaats.
 • Tower of London
  De indrukwekkende Tower of Londen ligt aan de Theems en stamt uit de Middeleeuwen. Deze toren heeft in de loop der jaren verschillende functies gekend en diende onder meer als paleis en gevangenis. Op dit moment kun je hier een museum bezoeken.

Wat is er te doen in Londen?

Tijdens een weekendje Londen valt er niet alleen van alles te zien, maar ook een hoop te doen! Een paar van de leukste activiteiten in deze wereldstad zijn:

 

 • Een ritje in de London Eye
  Tijdens een ritje in dit reuzenrad kun je vanaf flinke hoogte genieten van een prachtig uitzicht over de stad.
 • Shoppen bij Harrods
  Harrods is waarschijnlijk wel het bekendste warenhuis van Londen. In dit indrukwekkende gebouw kunnen winkelliefhebbers zich vergapen aan een enorm assortiment met luxeproducten.
 • Musicals in West End
  Londen en musicals zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de bekende wijk West End vind je diverse grote theaters waar populaire musicals jarenlang blijven draaien. Koop je kaartjes wel ruim van tevoren, want de shows zijn erg in trek bij toeristen!

Wil je meer weten over een weekendje weg naar deze Britse metropool? Neem dan eens een kijkje op WeekendjenaarLonden.nl, waar we je onder meer leuke tips geven voor shoppen, uitgaan en musea tijdens een weekendje Londen!