Onze tips:

Weekendje naar Berlijn

Bookmark and Share

Prachtige bezienswaardigheden, grote winkelcentra en een rijk uitgaansleven: Berlijn is een veelzijdige stad waar je het zeker naar je zin zult hebben tijdens een weekendje weg. Na een roerige geschiedenis mag Berlijn zich tegenwoordig weer de trotse hoofdstad van Duitsland noemen. En met recht: Berlijn is een hippe stad vol bezienswaardigheden waar dag en nacht iets te beleven valt!

Reis en verblijf

Het mooie van Berlijn is dat je er zo bent: na een vlucht van slechts 1,5 uur bevind je je al in deze bruisende stad. Met zo’n korte reistijd heb je dan ook volop de tijd om van je weekend Berlijn te genieten!Vliegtickets zijn goedkoop en eenvoudig te boeken via Cheaptickets.nl. Zit je graag op loopafstand van alle grootste bezienswaardigheden? Boek dan een hotel in het centrum van Berlijn via Booking.com. In de levendige wijk Schoneberg vind je wat goedkopere accommodaties. Je kunt je eigen appartement of een kamer in een jeugdherberg eenvoudig boeken via Wimdu.nl.

Wat is er te zien in Berlijn?

Berlijn heeft veel bijzondere bezienswaardigheden, van moderne gebouwen tot aan indrukwekkende monumenten. Vergeet tijdens je weekend Berlijn zeker geen bezoek te brengen aan:
  • Rijksdag De Rijksdag is een indrukwekkend gebouw waar sinds 1999 het Duitse parlement zetelt. De architect Sir Norman Foster ontwierp de bijzondere glazen koepel op de Rijksdag, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de vergaderzaal van het parlement en de omliggende omgeving.
  • Potsdamer Platz Het zakencentrum Potsdamer Platz wordt omringd door enorme, indrukwekkende kantoorgebouwen. Je kunt hier onder meer restanten van de Berlijnse muur bekijken en een bezoek brengen aan het modernistische Sony Center, met zijn opvallende dak dat steeds weer van kleur verandert.
  • Holocaust-Mahnmal Het Holocaust-Mahnmal is een monument ter herdenking van de Joodse slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. Dit indrukwekkende monument bestaat uit 2711 grote betonblokken van verschillende hoogtes, die symbool staan voor de ervaringen van de Joodse bevolking tijdens de oorlog.

Wat is er te doen in Berlijn?

In Berlijn kun je niet alleen een hoop bezienswaardigheden bewonderen, maar ook veel leuke activiteiten ondernemen! Denk tijdens je weekendje Berlijn eens aan:
  • Cultuur snuiven op de Museuminsel Liefhebbers van moderne en hedendaagse kunst kunnen hun hart ophalen op het Kulturforum. Hier vind je verschillende musea bij elkaar, zoals de Neue Nationalgalerie, het Kunstgewerbemuseum en de Gemäldegalerie.
  • Winkelen op de Kurfurstendamm Op de grootste winkelboulevard van Berlijn vind je een grote verscheidenheid aan winkels, van het bekende warenhuis KaDeWe tot aan dure kledingzaken.
  • Wandelen over Unter dem Linden: De twee kilometer lange straat Unter dem Linden leidt je langs verschillende hoogtepunten van de stad, zoals de Berliner Dom, de Museuminsel en de Brandenburger Tor.

Wil je meer weten over een weekendje weg naar deze indrukwekkende stad? Neem dan eens een kijkje op WeekendjenaarBerlijn.nl, waar we je onder meer leuke tips geven over shoppen, uitgaan en eten in Berlijn!