Onze tips:

Weekendje naar Kopenhagen

Bookmark and Share

Kopenhagen staat bekend om de "Kleine Zeemeermin", maar is vooral ook een hippe stad, waar je naast cultuur snuiven, uitstekend kunt shoppen, eten en uitgaan.  De hoofdstad van Denemarken is daarom een zeer geschikte bestemming voor een weekendje weg. De stad grenst aan de Oostzee en heeft als koninklijke hoofdstad van het land een rijk (maritiem) verleden.

Kopenhagen is een paar jaar geleden door het Britse magazine Monocle uitgeroepen tot beste designstad ter wereld en dit is niet voor niets. Kopenhagen is enorm veelzijdig. Je vindt er oude paleizen en de meest moderne gebouwen. Hippe kledingzaken en boutiques en leuke restaurants en bars.

In Kopenhagen kun je enorm goed shoppen en de jeugd loopt er over het algemeen gestyled bij. Scandinavische kledingmerken, zoals bijvoorbeeld Bruuns Bazaar, staan erom bekend dat ze eenvoudige, maar kwalitatief superieure kleding maken.

In Denemarken kun je ook heerlijk eten. Probeer in Kopenhagen eens smørrebrød . Dit is een soort sandwich, die op allerlei manieren wordt belegd. Of eet verse vis in een restaurantje in een van de sfeervolle haventjes.

Meer leuke tips voor Kopenhagen op weekendjenaarkopenhagen.nl